Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

lördag 25 november 2017

Föräldrabrev blåbär v47

V.47

Denna vecka fortsätter temaarbetet om kroppen.
Barnen kommer med funderingar och vi pratar om bland annat muskler, hur många ben vi har i kroppen samt hur det kommer sig att vi kan böja våra fingrar.
Hur blir musklerna starka? Barnen har många  tankar och mycket kunskap. Vi har även funderat lite på ögat och hur ögat ser ut inne i huvudet. Frågorna är många.

'

'Rim och ramsor tycker barnen är mycket roligt och språkutvecklande. Fråga om ni kan få ett smakprov, speciellt om Anna Galenpanna!

Årshjulet är förnyat där vi pratar om vilken årstid/ månad barnen fyller och när det är höst, vinter, vår och sommar. Nu Inför julen är det Mycket prat om högtiderna tex midsommar, julafton och nyårsafton och att det sedan går runt och allt börjar om från början.
Vi pratar även om veckodagar och datum där vi får in både det matematiska och lär oss dagarna.


Vi vill även önska Sofie all lycka till med allt som väntar henne. Hon gick hem på föräldraledighet i fredags. Fram till i slutet av december kommer Gunhild som är vikarie här på önnemo att hjälpa till på Blåbäret

Trevlig helg önskar vi på blåbär.
Sara, Lina och Nilla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.