Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

måndag 4 september 2017


Detta är en information från Utbildningskontoret:

BETALAR DU RÄTT AVGIFT?


Avgiften för förskola och fritidshem grundas på hushållets totala inkomst, oavsett om det finns gemensamma barn eller inte. Det är de inkomster du betalar skatt för som räknas.

Varje vårdnadshavare har ansvar för att de uppgifter vi har om inkomst och familjeförhållanden är aktuella och stämmer. Uppgifterna lämnas på heder och samvete.

Använd e-tjänsten för förskola och fritidshem


Sedan hösten 2015 kan du lämna uppgifter och göra ändringar i vår e-tjänst., utb24fsk.norrkoping.se. Det krävs e-legitimation för att använda e-tjänsten. Gå in och kontrollera att dina uppgifter stämmer!

Om du inte har tillgång till e-legitimation kan du få hjälp på Servicekontoret.
Det ligger i Spiralen på Drottninggatan 59. Utbildningskontoret finns där tisdagar kl 10-12, onsdagar kl 13-15, torsdagar kl 13-15.

Delad faktura


Vårdnadshavare som har gemensam vårdnad, men som inte bor ihop, är tillsammans ansvariga för avgiften om båda nyttjar platsen. Vårdnadshavarna ska ha delad faktura, (varsin faktura). För att anmäla delad plats/faktura går ni in på utb24fsk.norrkoping.se och ändra typ av plats/taxekategori till delad.

Information om Avgiftskontroll 2017


Under 2017 genomför vi kontroll av de avgifter som betalades under 2015. Vi jämför de inkomstuppgifter du lämnat till oss för 2015 med den totala taxerade inkomsten du hade enligt Skatteverkets register. Om de uppgifterna inte stämmer överens, kan du betalat för lite eller för mycket i barnomsorg.

De som betalat för lite får först ett brev med information om hur mycket man ska betala in, och därefter en faktura. De som betalat för mycket i avgift får ett brev och därefter ett utbetalningskort. Totalt brukar det vara ett par tusen personer som berörs av avgiftskontrollen. Arbetet med att skicka fakturor och utbetalningskort pågår från augusti till december.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.