Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

onsdag 29 mars 2017

Björnbäret

Först skiner solen och sedan snöar det... Svårt med kläder efter väder! Idag var vi ute en stund under förmiddagen. På eftermiddagen konstruerade barnen en cirkus och en boplats som det lektes flitigt med.
Vi har också odlat de kärnor som barnen samlat från de frukter som ätits. 
Vi hoppas att någon kärna tar sig.... Vi ska odla grönsaker så småningom också. I morgon blir det en promenad till skogen.
Detta är en bild på månsanden vi gjorde under förra veckan. Den har nu hamnat i komposten och det kommer snart finnas annat i lådan. Vi kan också meddela att den 19 juni åker vi med ekoturen ned till Arkösund för att se på utställningen "livet under ytan". Ni föräldrar kommer bjudas in, de som kan följa med. Vi kommer vara där hela dagen och ha med matsäck o dy. Barnen kommer få håva och undersöka vattenväxter. Vi hoppas på en bra dag. Utflykten sker tillsammans med Blåbäret. Vi återkommer om detta snart. Ha det bra så länge!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.