Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

torsdag 19 januari 2017

Krusbäret och Vinbäret v. 3

Höstterminen rusade snabbt förbi och vi är nu på väg in i vårterminen.


Ett varmt välkomnande ger vi till våra nya barn och vårdnadshavare!


Vårt nya tema under hösten "Det värdefulla livet och livets värden - hållbar framtid och framtidstro" har gett oss många härliga tankar och funderingar från barnen. 

Vårt syfte är att vi tillsammans ansvarar för världen. Det är en stor och viktig fråga och vår främsta uppgift är att inge hopp. Vår pedagogiska verksamhet utgår ifrån att stödja den nyfikenhet och aptit på livet som barnen uttrycker! ALLA har vi en livs- och kunskapstörst där meningsskapande sammanhang får oss att känna oss betydelsefulla.

Hållbarhet innefattar all frågor kring liv och levende.Många kvalitativa och kreativa situationer har uppstått utifrån "Tarzan och Tahoa i det betydelsefulla regnbågslandet" där förundran har skapat gemensamma reflektioner och utmaningar för barnen. Den filosofiska meningen kännetecknas av att det inte finns ett korrekt svar. Vi vuxna tillsammans med barnen blir härifrån jämbördiga!Vi står inför en outforskad termin och ser fram emot alla värdefulla, finurliga möten och resonemang tillsammans med Ert/Era barn!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.