Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

söndag 22 januari 2017

Information från förskolechefen

Hej!
Ny på jobbet – nytt uppdrag och ny kommun – och när nu två veckor passerat följer här en liten presentation:
Maria Furenhed, 50+, bor i Östra Ryd, Söderköpings kommun. Min familj består av man och fyra barn (14 – 24 år) varav två bor kvar hemma och de äldsta står på ”egna ben”. Uppvuxen i Ö Husby med 9 år på Vikbolandsskolan och med första ”riktiga” jobbet på Önnemo förskola. De senaste 26 åren har jag tjänat Söderköpings kommun, och dess förskolor, i olika former såsom pedagog i barngrupp, samordnare, förstelärare samt vikarierande förskolechef. Att anta ett uppdrag som förskolechef i en annan kommun är ett relativt stort men mycket spännande steg i mitt yrkesliv!
Sedan starten i januari har jag börjat processen att lära känna alla medarbetare på förskolorna samtidigt som det finns (väldigt!) mycket information som ska implementeras genom möten/träffar, utbildningar av olika slag samt all dokumentation som jag bör känna till. En av de största utmaningarna för tillfället är att sortera i vilken ordning jag bör läsa/träffa/ringa/möta/etc. Men det är stimulerande och tiden går, som bekant, fort när man har roligt!
Förskolan, med sitt tydliga uppdrag, har under de senaste 10-15 åren genomgått en stor förändring/utveckling och mycket av utvecklingen pågår fortfarande. Det första steget i ett barns skolutbildning, med allt vad det innebär, ser jag som ett privilegium att få vara en del av. Tillsammans med pedagoger, övrig personal och Er vårdnadshavare vill jag ge alla barn i våra förskolor de bästa förutsättningar för att bli sitt ”bästa jag”!
Att kunna få kontakt vid behov är viktigt! Du är välkommen att höra av Dig, via mail eller telefon, och är jag inte anträffbar direkt så återkommer jag så snart jag kan. Förvissa Dig då om att jag har fått kontaktuppgifter hur jag bäst når Dig. Mig når du på följande vis:
Telefon: 011-152077
Väl mött, på förskolan eller i annat sammanhang, hälsar
Maria Furenhed

Förskolechef Vikbolandets förskolor – Önnemo, Kättinge samt Familjecentralen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.