Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

tisdag 6 december 2016

Björnbäret v49

Full fart mot jul! På onsdag besöker vi kyrkan och storsjung. Vi har pratat med barnen kring tro och att i kristendomen tror man att en pojke som hette Jesus föddes på juldagsmorgonen och många av våra julsymboler baseras på detta. Så finns det de som firar jul för att solen och ljuset ska återkomma och vissa firar inte jul alls... Vi har meddelat er föräldrar om att vi ska gå dit. Om ni inte vill att ert barn ska besöka kyrkan, meddela oss. Vi förbereder annars för vår julfest, som blir den 20:e, med pepparkaksbak.
I vårt tema vatten pratar vi om atomer och molekyler för att komma till beteckningen H2O. Barnen fortsätter att jobba med vatten, luft.
Vi vill också meddela att det förekommer fall av hårlöss på förskolan och vill att ni kontrollerar era barns hår så vi kan hindra spridning så gott det går. Ha en fortsatt bra vecka för det ska vi ha!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.