Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

tisdag 6 september 2016

Björnbärets veckobrev 36

Så där. Nu kommer Björnbärets första veckobrev. Barnen har bekantat sig med varandra och av de gamla konstellationerna blå och gul finns inte mycket kvar. Barnen väljer olika kamrater vid olika lekar.
Vi har sjösatt vårt nya tema - det värdefulla livet och livets värden, hållbar framtid och framtidstro där vårt första delprojekt kretsar kring vatten. Barnen har i grupper arbetat kring begreppet vatten och vi har utgått från deras förförståelse. Barnen känner på vatten och smakar på det. Vad smakar egentligen vatten? Som av en händelse har vårt äventyrsrum utökats med en båt!

Som det ser ut nu kommer vi fortsätta gå till skogen på tisdagar framöver och det är bra om barnen har kläder som passar att bära i skogen. Just nu undersöker vi vad som flyter eller sjunker i vatten.
Skolfoton kommer att ske den 16 e september, en fredag, och ni som inte har era barn här då är välkomna i alla fall. Tiden är 8:30. Ni är också välkomna på vårt föräldramöte den 20e september klockan 18 -19. Vi återkommer med nytt brev nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.