Vikbolandets förskolor är förlagda några mil utanför Norrköping. Alla ligger i natursköna områden. Nära till skog och mark där barnen kan leka i trygg miljö.

fredag 22 april 2016

Falken vecka 16

Röda falken

Nu är våren här! Vi tillbringar mycket tid utomhus oavsett väder. Vind, solsken och regn bidrar till olika upptäckter utomhus naturen. När det har regnat tittar tillexempel maskarna fram - dessa skapar nyfikenhet hos barnen. Några maskar är långa, andra korta. Under veckan har vi bland annat besökt lekparken, där vi har spelat fotboll, lekt olika lekar, åkt ruschkana och samlat på stenar (och då även utvecklat den matematiska förmågan att sortera och urskilja stenar och räkna antal). 

Tidigare i veckan tvättade vi och målade ett bord. Detta var något glädjefyllt för barnen, då de tycker det är lustfyllt att måla, använda olika färger och skapa på olika sätt. På borde ska vi sedan ställa krukor som vi ska plantera olika kärnor i. Om ni äter något med kärnor i hemma får ni gärna ta med det till förskolan. Vi konstruerar och bygger mycket med olika material på röda falken. Vi använder olika naturmaterial när vi skapar
I onsdags var det stor sjung som några av de äldre barnen besökte. En mycket trevlig stund med både nya och igenkända sånger. De yngre barnen visar intresse för att utforska vatten,  så under veckan har de blåst bubblor med sugrör, spännande! 


Trevlig helg önskar 
Eva, Maria, Madde och Jens 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.